Wat gebeurt er met mijn lessen tijdens een zwangerschap of blessure?

Heb je net een paar fijne trainingen gehad en dan raak je opeens geblesseerd. Hoe werkt het dan? Hoewel wij het natuurlijk ook heel vervelend voor je vinden, geldt dat dit het risico van de lesnemer is. Wij denken graag met je mee en misschien kan iemand anders jouw plek overnemen. Het lesgeld krijg je echter niet terugbetaald. Graag leggen we uit hoe dat zit.

Lespakketten zijn op maat gemaakt

Bij de start van een nieuwe lescyclus stellen wij de lesgroepen samen en bepalen wij het lestarief aan de hand van het aantal deelnemers. Als voorbeeld: voor 20 trainingen in een groep van 10 personen betaal je € 115,20,- per persoon.
Dit is gebasseerd op het uurloon van de trainer, de materiaalkosten en een winstbedrag voor de tennisschool.
Dit uurtarief is samen met LLTV vastgelegd en is altijd gelijk, ongeacht de groepsgrootte.
Als 1 persoon uitvalt met een blessure of een zwangerschap, dan blijven de vaste kosten dus gelijk. De lesprijs is namelijk al vastgelegd en gedeeld door het aantal personen. Alleen als de andere deelnemers meer zouden gaan betalen, zou het uurtarief nog gelijk kunnen blijven.
Dit verklaart waarom het niet hetzelfde is als bij sommige sportscholen, waarbij je jouw lidmaatschap stop kan zetten.
Daar is echter sprake van een abonnement en hebben ze minder op maat gemaakte lespakketten.

We denken graag met je mee over een oplossing

Hoewel we niet het lesbedrag teruggeven, denken we graag met je mee naar een passende oplossing. Zo hebben we al eens een deelnemer met een blessure vervangen door iemand anders die graag die plek wilde overnemen. Onderling hebben ze de kosten voor de lessen verrekend.
Ook kunnen we kijken of er mensen op een wachtlijst staan, omdat ze bijvoorbeeld te laat waren met opgeven voor de trainingen. En misschien weet je zelf nog iemand die een vergelijkbaar niveau heeft. Meld dat dan bij ons en wij kijken dan graag of dat een geschikte vervanger is.
En ten slot bieden we je invalopties aan voor als je weer fit bent. Daarbij zijn we wel afhankelijk van andere lesnemers die tijdig laten weten als ze een keer niet beschikbaar zijn in de training.

Uitzondering: uitval aan het begin van een lesreeks

Als je uitvalt tijdens het begin van een nieuwe lesperiode, is er soms nog wel iets mogelijk. Dit kan als de incasso’s nog niet zijn klaargezet en we de lesprijs nog eenvoudig kunnen aanpassen voor de hele groep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *