Diplomatennis bij Tenniskids Blauw en Rood

Je zoon of dochter die enthousiast vertelt over de sticker die tijdens de tennisles is verdiend. Herkenbaar? Dat kan heel goed. Sinds een aantal weken werken we bij Tennisschool Slagvaardig met diploma’s. We merken dat dit een goede manier is om de kinderen positief te stimuleren om zich te ontwikkelen.


Waarvoor kan mijn zoon/dochter een sticker verdienen?

Wij proberen vooral het leren en ontwikkelen centraal te stellen in onze trainingen. Niet alleen op het gebied van tennisvaardigheden, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van samenwerken, luisteren of het goed uitvoeren van opdrachten.
Zeker in de leeftijdsgroep van 4 tot 8 jaar zijn dit belangrijke vaardigheden. Wij denken dat een kind gestimuleerd wordt als je het leren centraal stelt en niet per se het resultaat. Daarom proberen we jouw zoon/dochter altijd boven het hoofd de rally te laten starten. Wellicht heeft een onderhandse service meer direct resultaat. Echter: voor de ontwikkeling op lange termijn denken wij dat het goed is als jouw zoon of dochter de motoriek boven het hoofd oefent.
Door dit positief te stimuleren ‘Wat goed dat je 2x boven je hoofd probeert te serveren’, zien wij dat kinderen gestimuleerd worden om hier mee door te gaan. Als deze inzet vervolgens ook nog wordt beloond met een sticker, vindt een kind dat helemaal leuk.

Diploma Rood 2
Voor de kinderen die tennissen in Rood hebben we 2 diploma’s: 1 voor de jongens en meisjes die nog niet zo lang met de rode bal tennissen. En 1 diploma voor de jongens en meisjes die al iets ouder zijn en/of al bijna doorgaan naar oranje. Zo kunnen kinderen net als bij de zwemles meerdere diploma’s ontvangen. Vanaf Tenniskids Oranje werken we niet meer met diploma’s. Op die leeftijd is het ook niet meer zo stoer;).

Diploma Blauw
Tennis op 4 tot 6 jarige leeftijd is nog erg lastig. Bovendien zijn sommige dingen nog vrij nieuw voor een kind. Zo moet hij/zij nog ontdekken hoe je moet samenwerken met andere kinderen en hoe je geconcentreerd blijft. Daarom staan deze vaardigheden ook op het diploma.

Wat als alle stickers zijn verdiend?

Alle kinderen kunnen in principe binnen een cyclus alle stickers verdienen. Als alle stickers zijn verdiend, dan heeft jouw zoon/dochter het diploma officieel behaald. We gaan nog nadenken of en zo ja, hoe, we dit op een passende manier kunnen ‘vieren’. Misschien komt er wel een leuke afsluitende diplomatraining.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *