Trainingsopties jeugd de komende weken

Sinds december is tennissen na 17.00 uur niet toegestaan, ook niet voor de jeugd. Daarom trainen sommige jeugdgroepen op aangepaste tijden.
Inmiddels is bekend dat deze maatregel is verlengd t/m 14 januari. Je leest hier wat dat betekent voor de jeugdtrainingen op LLTV.

De scholen zijn dicht, mag mijn zoon/dochter wel tennissen?

Hoewel de scholen zijn gesloten, is buitensport voor kinderen t/m 17 jaar toegestaan. Daarom laten wij alle jeugdtrainingen doorgaan, zeker gezien het belang van sporten. Vooral in deze weken waarin er minder andere sociale activiteiten zijn voor de kinderen.
Door de maatregelen zijn sommige groepen groter dan normaal het geval is. Wij zien toe op voldoende afstand.
Uiteindelijk is de keuze aan jullie als ouders en begeleiders of jouw zoon of dochter komt trainen.

Hoe traint de jeugd t/m 16 januari?

 • De trainingstijd waarop jouw zoon of dochter traint sinds begin december, blijft hetzelfde in de eerste week na de kerstvakantie.
 • De middelbare scholieren trainen op zondag in plaats van het doordeweekse moment. Voor hen geldt:
  • Zondag 26 december is er geen training omdat dit Tweede Kerstdag is.
  • Op zowel zondag 9 januari (ipv 26 december) en zondag 16 januari is er training.
  • Nu de middelbare scholieren in de week van 20 december al kerstvakantie hebben, proberen wij nog last-minute een activiteit te organiseren voor deze week (20 t/m 24 december). Wanneer daar meer over bekend is, dan horen jullie het.
 • Gymzaal De Spil is door de nieuwe maatregelen per direct gesloten t/m 14 januari. Dit betekent dat de training van de jongste jeugd op maandag, dinsdag en vrijdag niet doorgaat in gymzaal De Spil. Als alternatief:
  • De jeugd die op maandag en dinsdag traint in gymzaal De Spil, traint op respectievelijk maandag 20 en dinsdag 21 december van 15 tot 16u op het tennispark bij LLTV. Of dit ook het geval is voor 10 en 11 januari horen jullie nog van ons via de groepsapp.
  • Voor de training van vrijdag 24 december van 14.30 tot 15.30 in gymzaal De Spil is nog niet bekend of deze doorgaat. Dit hangt af van de baancapaciteit op het tennispark. Dit horen jullie via de groepsapp.
  • De training van Tenniskids Blauw (vrijdag 15.30 tot 16.15 uur) komt door de huidige maatregelen helaas sowieso te vervallen op vrijdag 24 december en vrijdag 14 januari.
 • De instuif is deze weken op dinsdag en donderdag van 15.00 tot 16.00 uur voor Rood en van 16.00 tot 17.00 uur voor Oranje. Let op: graag altijd van tevoren aanmelden via een WhatsApp naar Twan of Luuk.
 • De selectietraining op 8 januari gaat vooralsnog gewoon door.

Extra trainingsoptie in de kerstvakantie

We vinden het erg jammer dat de jeugd ook de gevolgen ondervindt van de huidige maatregelen. Daarom organiseren we op donderdag 6 januari een extra activiteit voor de jeugd. Dit is een wedstrijdtraining waar alle jeugdspelers aan mee mogen doen. Aanmelden kan door uiterlijk maandag 3 januari een mail te sturen naar training@slagvaardigtennis.nl

Rood en oranje: donderdag 6 januari 9.00 tot 10.30 uur
Groen: donderdag 6 januari 10.30 tot 12.00 uur
Geel: donderdag 6 januari 12.00 tot 14.00 uur

Behalve deze extra wedstrijdtraining en de selectiedag op 8 januari is er geen training in de kerstvakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *