Samenwerking MMfysio en Slagvaardig

Tennisblessures komen helaas soms voor. Vanuit ons tennisspecifieke expertise proberen wij jou technische tips te geven, zodat de kans op blessures kleiner wordt. Bijvoorbeeld door de goede greep of het juiste zwaaiverloop.
Je kunt meer doen om (tennis)blessures te voorkomen. Daarom zijn wij heel blij met de samenwerking met MMfysio en de bijbehorende fitnessclub Het Gymlokaal in Lent.
De deskundigheid van het team van MMfysio op het gebied van blessurepreventie en het maatwerk vanuit Het Gymlokaal zien wij als een mooie aanvulling. Zeker omdat er bij MMfysio veel affiniteit met tennis is.

De mede-eigenaar: Joris Botman

Mjn naam is Joris Botman. Ik ben de mede eigenaar van fitnessclub Het Gymlokaal en fysiotherapiepraktijk MMfysio. Ik ben 41 jaar oud, vader van drie kinderen en altijd een fanatiek sporter geweest. Wielrennen, hardlopen, mtb-en doe ik regelmatig en graag. Maar het liefst ben ik te vinden op de tennisbaan. Tennis is echt mijn passie en doe ik al vanaf van 14e met enorm veel plezier. Voor ik fysiotherapie ben gaan studeren in Nijmegen heb ik de sportopleiding het CIOS gedaan en ben ik opgeleid tot tennistrainer. Die achtergrond helpt mij vaak enorm bij het behandelen van tennisblessures als fysiotherapeut. 

Waarvoor kan je terecht?

Joris: “We zijn de nieuwe sponsoren van LLTV en we gaan samenwerken met Tennisschool Slagvaardig. In november hebben wij in sporthal de Triangel de eerste fitnessboutique van Lent geopend: Het Gymlokaal. Het Gymlokaal is een fitnessclub waarin personal coaching / maatwerk wordt gecombineerd met hoogwaardige apparatuur. Het is echt een hele mooie club geworden waar ik erg trots op ben. 
In dezelfde ruimte heeft MMfysio een nieuwe locatie geopend. MMfysio is een brede fysiotherapiepraktijk met de focus op de behandeling van sporters en ouderen. Voor deze brede hoofdrichtingen hebben wij bewust gekozen: wij behandelen niet alleen een knie of een rug, maar gaan bij elke patiënt uit van de volledige persoon. Als fysiotherapeuten willen wij onze patiënten de beste kwaliteit bieden. Dat betekent uiteraard dat we onze kennis en vaardigheden zorgvuldig op peil houden, maar ook dat we oog hebben voor de individuele patiënt en zorg op maat kunnen bieden in een prettige omgeving. We hechten eraan een toegankelijke, vriendelijke organisatie te zijn voor iedereen die bij ons binnenkomt. 
Ik zal regelmatig voor de leden van LLTV en Slagvaardig een blog gaan schrijven over een onderwerp wat met blessures en tennis te maken heeft. Of over het voorkomen van blessures. Want dat is natuurlijk nog veel belangrijker. 

Tip: werk preventief, voorkom inactiviteit

Op dit moment zijn we gelukkig uit de beperkingen die vanwege corona aan het sporten opgelegd waren. We mogen weer bijna alles. Dat is natuurlijk enorm fijn want we weten ook hoe ontzettend belangrijk het is dat we sporten en bewegen. Het maakt ons namelijk weerbaarder en sterker tegen virussen en andere ziektes. Maar het helpt ons ook fitter te houden, ons prettiger te voelen en om meer energie te hebben. Helaas zien we in onze fysiotherapiepraktijk steeds meer klachten die te maken hebben met het niet sporten en de daaraan gekoppelde inactiviteit. Vaak zijn dat dan rug- en nekklachten of artrotische klachten die opspelen. Ja, het is echt zo dat artroseklachten en rugklachten juist opspelen als we minder gaan bewegen. Want ons lichaam is gemaakt om te bewegen en voelt zich daar het beste bij. Natuurlijk is het best een uitdaging om in ons drukke leven en met het gure weer van de afgelopen periode toch voldoende te blijven bewegen. Dat bewegen hoeft niet altijd intensief sporten te zijn. Een uurtje per dag wandelen of fietsen is ook prima. En dan twee keer per week echt sporten. Gelukkig mag sinds kort het dubbelen en enkelen op de tennisbaan weer zonder beperkingen. Maak daar gebruik van en probeer iedere week minimaal twee keer echt even een uur te gaan. Als je met je tennismaatje afspreekt is het het makkelijkste om er regelmaat in te krijgen. Je zult echt merken dat dit energie geeft. ook als het een beetje regent, koud is of waait. Als je even bezig bent merk je daar niks meer van en na afloop ben je extra trots op jezelf. 

Fitnessen of thuis oefeningen doen kan natuurlijk ook. MMfysio heeft een youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCWZ1nkkamteTHkC8qcmOIMg/videos. Hier vind je erg veel video’s om thuis fit te blijven. Vooral de 10 minuten work outs zijn een goede aanrader! Mocht je dat thuis saai vinden of toch wat betere begeleiding willen kom dan een keertje langs bij fitnessclub Het Gymlokaal. Fitnessen en tennissen is een erg goede combinatie van sporten. Met fitness houd je jezelf sterk en beweeglijk waardoor je extra plezier beleeft uit het tennissen en blessures voorkomt. Daarom starten we onze samenwerking met een mooie start aanbieding voor alle leden van de tennisclub en hun partners. 

Aanbieding LLTV-leden

Speciaal voor leden van LLTV heeft Het Gymlokaal een speciale aanbieding.

  • Gratis een lichaamssamenstelling analyse met de inbody
  • De eerste 3 maanden 50% korting op onze fitnessabonnementen.
  • 100% korting op ons opstartpakket met daarin een krachtmeting, een mobiliteitsmeting, een op maat gemaakt trainingsschema en twee begeleide trainingen.
  • Wil je gebruikmaken van deze aanbieding? Klik dan HIER of mail dan info@gymlokaal.com of bel naar 06-58832192. Deze start actie is geldig in de hele maand februari en maart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *