Interne enkelcompetitie: hoe werkt het?

Maar liefst 100 spelers en speelsters doen mee aan de interne enkelcompetitie van Tennisschool Slagvaardig.
Hier lees je hoe het werkt.

Tegen wie speel je?

Dat bepaal je helemaal zelf. Je krijgt van ons een lijst met spelers/speelsters die in jouw categorie zitten. Daag zelf iemand uit en spreek een tijd af om te spelen. Misschien word jij wel uitgedaagd door iemand.

Hoe lang duurt een wedstrijd?
We gaan uit van de minimale tijd die je samen kunt spelen, dat is ’s avonds 45 minuten. Lukt het om langer te spelen? Dan mag dat natuurlijk. Dit kan bijvoorbeeld vaak makkelijk op doordeweekse momenten overdag of in het weekend.
Belangrijk: stem van tevoren samen af hoe lang je gaat spelen.

Hoe werkt de puntentelling?
Omdat je bij de ene wedstrijd langer kunt spelen dan bij de andere wedstrijd, kiezen we voor een uniforme puntentelling. Alle games die je hebt gespeeld worden bij elkaar opgeteld.
Je mag zelf kiezen om een volledige wedstrijd te spelen tegen elkaar. Stel Carlos wint met 7-6 0-6 6-4 van Novak, dan is de officiële einduitslag echter 13-16 in het voordeel van Novak.

Wat moet je doen na de wedstrijd?
App de uitslag door naar Luuk: 06 19573800. En daarna: snel iemand anders uitdagen. Je mag twee keer tegen dezelfde speler spelen. We zouden het nog leuker vinden als je tegen veel verschillende spelers speelt.

Hoe werkt de stand?
Met alle uitslagen die in een poule worden gespeeld, houden wij een stand bij. Na fase 1 (november en december) is er een eindstand per poule. Per poule promoveert en degradeert er minimaal één speler.
Dit maakt dat er voor de periode januari en februari een deels nieuwe poule-indeling is.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *