De eerste tennisles van mijn kind

Wat leuk dat jouw kind gaat tennissen. Bij Tennisschool Slagvaardig tennissen ruim 200 kinderen, dus jouw zoon of dochter kent vast ook andere kinderen uit de straat, van school of van andere sporten.
We kunnen ons voorstellen dat het misschien een beetje spannend is of dat jij als ouder een aantal vragen hebt. Op deze pagina lees je alvast wat meer informatie.

Wat moet mijn kind meenemen?
  • Sportschoenen met profiel, geen bergschoenen, voetbalschoenen of schoenen met gladde zool
  • Sportkleding
  • Bidon met water
  • Liever wat meer lagen kleding die uit kunnen, dan een kind dat het koud heeft

Een tennisracket is niet nodig. Bij Tennisschool Slagvaardig hebben we veel proefrackets. Bovendien krijgt jouw kind via het Alles in 1 lidmaatschap een racket (t/m 10 jaar ongeveer) of een bon van Snelders Sport in Elst.

Mag ik als ouder aanwezig zijn?

Wij vinden het als Tennisschool fijn als de ouders gewoon naar huis gaan tijdens een groot deel van de training. Zo kunnen de kinderen zelfstandig trainen en zijn ze beter geconcentreerd. Als het makkelijker is om op het park aanwezig te blijven, dan verzoeken wij om op een afstand te blijven.
Natuurlijk is het leuk om te zien hoe jouw zoon of dochter zich ontwikkelt. Daarom kan je het beste aan het begin of aan het einde van de training even kort kijken.

Aanmelden in 2 stappen

Om definitief mee te kunnen doen met de trainingen, zijn er 2 stappen voor het aanmelden.

  1. Aanmelden via Mijn Sportles voor de planning van de trainingen.
  2. Aanmelden bij LLTV om lid te zijn van de vereniging. Na aanmelding krijg je de mail met het pakket vanuit Snelders dat bij je Alles in 1 lidmaatschap is inbegrepen. Bijvoorbeeld om een racket of shirt te kopen.
Inschrijven voor de training via Mijn Sportles

Volg onderstaande stappen. Als je toch nog vragen hebt, laat het ons dan weten via training@slagvaardigtennis.nl of neem contact op met Luuk: 06 19 57 38 00.

1. Ga naar https://slagvaardig.mijnsportles.nl

2. Kies ‘Registreer’ en maak zo een account aan.

3. Ga naar inschrijven training. Kies je pakket en schrijf je in.

4. Vul alle velden in. Geef je verhinderingen goed door en vermeld eventuele belangrijke opmerkingen. Bijvoorbeeld als je je opgeeft voor een groep van 8, maar ook eventueel in een groep van 4 wilt trainen.
Of dat je misschien ook woensdag overdag beschikbaar bent.
Jeugdspelers kunnen hier eventueel een naam van een vriend of vriendin plaatsen bij wie ze willen trainen.

5. Ga tot slot akkoord met de voorwaarden en plaats je handtekening.

Belangrijk: meld je aan als lid van de tennisvereniging LLTV

Per april 2021 werken de tennisvereniging LLTV en Tennisschool Slagvaardig met het Alles in 1 lidmaatschap. Je betaalt dan als ouder een vast bedrag per maand en daar zijn (vrijwel) alle kosten bij ingerekend. Meer info lees je op de website van LLTV.

Het is belangrijk dat je jouw kind tijdig aanmeldt bij de tennisclub. Dat kan via deze link.


Wat leert mijn kind precies?

Tennis is een erg lastige sport. Het is technisch, je moet goed kunnen anticiperen op een aankomende bal en een beetje balgevoel is fijn om te hebben. Alle trainers van Tennisschool Slagvaardig hebben minimaal de A-licentie en ruime ervaring in het trainersvak. Wij werken via het principe van Tenniskids, waarbij kinderen met aangepaste bal en afstand spelen. Zo trainen ze het beste de verschillende vaardigheden.
Het kan best zijn dat het even duurt voordat kinderen een grote-mensen-rally spelen. Dat vinden wij niet gek en wij weten dat ze vanaf ongeveer 9 a 10 jaar echt wat beter gaan spelen.
Heb je als ouder een keer een vraag over de oefenstof of over wat er geoefend wordt? Laat het ons gerust weten.