Blog MMFysio: Blessurevrij het winterseizoen in (en blijven)?

Het is november en dat betekent dat het najaarsseizoen weer volop bezig is. Misschien speel je nog een aantal toernooien of doe je mee met de interne wintercompetitie. De meeste mensen zitten volop in het ritme, kinderen alweer een tijdje naar school en drukke maanden qua werk en activiteiten. Juist in deze periodes is het belangrijk om extra aandacht te geven aan je lichaam. Helaas gaat het soms wel eens te snel of verkeerd en dan zien we jouw teamgenoot bij ons in de behandelkamer van MMfysio. Als het kan, willen we de kans dat dat nodig is zoveel mogelijk verkleinen.
Ook de tenniswereld kan er niet omheen, krachttraining is een onmisbaar onderdeel van de sport geworden. Omdat tennis een explosieve en intensieve sport is, kunnen de spieren en pezen het geregeld zwaar krijgen. We kennen bijvoorbeeld allemaal de blessure ´tenniselleboog’, al kun je deze natuurlijk ook op vele andere manieren oplopen.

Werk ook goed aan je krachttraining

Om je lichaam fit te houden, is het belangrijk om je lichaam goed te onderhouden. Je kunt natuurlijk aan je kracht werken bij Het Gymlokaal op de EGYM cirkel, een efficiënte circuittraining waar je in 30 minuten een full body workout hebt. Daarbij zit ook Flexx en dit zijn apparaten waar je aan je mobiliteit werkt, erg belangrijk voor je tennisslag. Alles wordt van tevoren op maat ingesteld, want elke sporter is natuurlijk anders. 

Bekijk de website van Het Gymlokaal voor meer informatie.

Gratis sportspreekuur bij MMfysio

Toch lichte klachten? Geen zorgen!
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je ondanks jouw krachttraining of goede warming-up aanvoelt dat iets niet helemaal lekker zit. Juist dan is het belangrijk om er een professional naar te laten kijken. Wij bieden jullie daarom ook een gratis mogelijkheid aan om gebruik te maken van het Inloopspreekuur elke woensdag van 15:55 tot 16:45. Een van onze collega’s, Sammy, zal je dan van passend advies voorzien zodat jij weet wat je met je klachten kunt voordat je er echt een afspraak voor hoeft te maken. Het inloopspreekuur is bedoeld voor mensen die lichte klachten hebben en twijfelen of ze een afspraak bij een fysio maken of kort wat tips en advies willen voor hun fysieke situatie. Ook voor preventie en zonder blessure ben je welkom! Kijk voor meer informatie op www.mmfysio.nl

Wat laatste tips
  • Kom op tijd voor de training zodat je tijd hebt voor je warming-up.
  • Bouw rustig op met de trainingen, kampioen word je niet in één week.
  • Implementeer krachttraining in je wekelijkse programma, al vanaf 1x per week kun je jezelf een groot plezier doen!
  • Genoeg en kwalitatief goed slapen draagt bij aan een voorspoedig herstel na een training!

Veel succes met de trainingen en toernooien en tot op de baan, hopelijk zonder klachten natuurlijk! 

Team MMfysio en het Gymlokaal,

Joris, Kasper en Sammy


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *