Hoe werkt de lesindeling bij LLTV?

Tennis leeft enorm onder de leden van LLTV. Dit is te zien aan het enorme aantal inschrijvingen voor elke lescyclus. Wat kan jij verwachten als je je inschrijft voor de trainingen en hoe groot is de kans dat je geplaatst wordt? Hieronder lees je welke keuzes wij maken.

Van zomercyclus naar wintercyclus: zo veel mogelijk blijft hetzelfde

Bij de start van de wintercyclus (eind oktober) blijft alles zo veel mogelijk hetzelfde. Trainde je in de zomercyclus van 21:00 tot 22:00u? Dan blijft dit in principe zo tijdens de wintercyclus. Op deze manier krijgt iedere lesgroep maximaal twee lesperiodes achter elkaar het minst geliefde starttijdstip van 21:00u. Het is belangrijk dat je zelf deze wensen met ons deelt.
Deze continuïteit geldt ook zo veel mogelijk voor de trainer van wie je les krijgt. Elke speler zal zijn of haar eigen voorkeur hebben. Wij zijn van mening dat je van iedere trainer iets nieuws kunt leren. Dit blijkt uit de enquête onder lessers, waarin jullie alle trainers goed beoordelen.
Uitzondering op bovenstaande is als je als individu in een andere lesgroep terechtkomt. Dan kan het zijn dat je meerdere periodes achter elkaar hetzelfde starttijdstip hebt of dezelfde trainer.
En als er iets verandert in de trainerssamenstelling of beschikbaarheid van trainers, kunnen we ook afwijken van de continuïteit.

Lesgroepen blijven zo veel mogelijk hetzelfde

De lesgroepen delen we altijd met grote zorgvuldigheid in. Dit zorgt ervoor dat de niveaus goed op elkaar aansluiten en bijna alle groepen hetzelfde kunnen blijven. Soms komt het voor dat een speler niet meer goed bij de groep past, bijvoorbeeld omdat hij/zij nog sneller vooruitgaat dan zijn/haar trainingsgenoten. Dit zullen we onderling bespreken en dan kijken we graag mee of er alternatieven zijn.

Eventuele wisselingen richting het zomerseizoen

Wil je liever op een ander moment trainen? Geef dit dan expliciet aan bij de inschrijving voor de nieuwe cyclus. Bij de start van de zomercyclus heb je recht op een ander starttijdstip dan 21:00u (als je al twee keer op rij met de volledige groep om 21:00u hebt getraind).

Kleine groepen en overdag trainen: zo veel mogelijk bij Twan en Luuk

Voor de kleine groepen en de groepen die overdag trainen, geldt dat zij zo veel mogelijk worden ingedeeld bij Twan en Luuk. De trainersstijl van Twan en Luuk (veel focus op techniek) sluit het beste aan bij deze groepen.

Jeugd: mogelijk wisseling door overstap naar andere kleur

Bij de jeugd proberen we zo veel mogelijk dingen hetzelfde te houden. Het kan echter zo zijn dat er wisselingen plaatsvinden. Soms is een deel van de groep al toe aan een andere kleur bal en het andere deel niet. Hoe werkt dat precies met de overgang naar een balsoort? Lees het hier.

Welke inschrijvingen krijgen voorrang?

Elke lescyclus proberen we iedereen een plek te bieden. Hierbij zijn we afhankelijk van jullie flexibiliteit. Als we keuzes moeten maken rondom het indelen, dan geldt de volgende volgorde:

  • Leden die in de voorgaande periode les hebben gehad, krijgen als eerste een plek. Voorbeeld: heb je meegedaan aan de zomercyclus 2023? Dan krijg jij voorrang bij de plaatsing van de wintercyclus 2023-2024.
  • Daarna komen de leden die in het verleden training hebben gehad en noodgedwongen een periode of meerdere periodes uitdraaiden door een blessure of zwangerschap.
  • Als derde kijken we naar de leden die niet zijn ingedeeld bij een vorige lesperiode, omdat wij hen geen plek konden aanbieden.
  • Daarna komen alle andere aanmeldingen.
Hoe heb ik de grootste kans om geplaatst te worden?
  • Als je overdag beschikbaar bent, dan heb je meer kans om geplaatst te worden. Hierbij zijn wij wel afhankelijk van voldoende aanmeldingen van andere deelnemers en de planning van de trainers. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over deze trainingsoptie.
  • Hoe ruimer jouw beschikbaarheid, hoe groter de kans dat je ingedeeld wordt. Met name als je beschikbaar bent tussen 18-20u en 21 en 22 uur.
  • Ben je op vrijdagavond beschikbaar? Geef dat dan door. Hier is meestal de beste kans om geplaatst te worden.
  • Voor de jeugd geldt: geef zo’n ruim mogelijke beschikbaarheid op. De vrijdag zit heel erg vol. Er is meer plek, als jouw zoon of dochter ook op een andere dag kan trainen.